Stationsgebied Berkel en Rodenrijs

Aan de rand van Berkel en Rodenrijs en zeer intensief gebruikt. De stationsomgeving van Station Rodenrijs wordt heringericht om de grote verkeersstromen beter te faciliteren én om de ruimtelijke uitstraling te verbeteren. Het bureau Peter Verkade Landschapsarchitect is door de gemeente Lansingerland gevraagd om het inrichtingsplan op te stellen.

Het station is populair bij scholieren, studenten en forenzen van en naar Rotterdam en Den Haag. En in toenemende mate vormt het de poort tot het recreatie- en natuurlandschap van de Noord- en Schiepolder. De inrichting en uitstraling van de stationsomgeving blijft achter bij het intensieve gebruik en de beoogde beleving tussen stad en landschap. Algemene aandachtspunten zijn vergroening, bewegingslijnen en de recreatieve routing via het PolderPad. 

 

In nauw overleg met vervoersbedrijf RET, de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en de gemeentelijke disciplines worden doelstellingen en kansen vertaald in een inrichtingsplan voor de buitenruimte. Aanvullend zal ook het stationsgebouw geoptimaliseerd worden. Voor de afstemming met het recreatieve PolderPad is DAF architecten betrokken bij het ontwerpproces. 

Categorie
Stationsgebied

Opdrachtgever
Gemeente Lansingerland

Ontwerp
2018

Realisatie
Gafaseerd vanaf 2019

Oppervlak
15 ha

Download rapport (pdf)